Wednesday, July 20, 2011

Chat Box Baru FB Menyusahkan Anda? Try This!



Assalamualaikum
Anda suka dgn chat box FB yg baru? kalau anda jawab YA, bermakna anda berada dlm dunia anda sendiri,kenapa? sbb ramai yg x suka!!!!!!

Mcm yg kt biasa dgr, stiap problem tu ad penyelesaiannya, so sy pn dh dpt solution, thanks to my friend's friend, dia yg bagi link ni kt sy.

Senang je, camni:

  1. Open new tab
  2. Paste URL ni, http://www.facebook.com/presence/popout.php
  3. Chat dgn senang hati :)
So adakah ini membantu? gimme feedback :)


UPDATE! 
For Chrome User:
1. Open new tab
2. Go to WEBSTORE
3. Search Facebook Chat Sidebar Disabler
4. Install
5. Restart browser
6. Enjoy!

For Firefox User:
1. Open Firefox browser
2. Select TOOLS
3. Click ADD ONS
4. Search Greasemonkey
5. Install
6. Restart browser
7. Enjoy!


update information collected from http://ninabanana94.blogspot.com/

p/s: chat box baru ni buat org rasa mls nk chat, seriously











50 comments:

  1. oyeahh tak payah menghadap chatbox tu dah..tengs :)

    ReplyDelete
  2. @FaiZaH Fyn
    kire ok la kn dr FB Chat yg baru tu..pelik je, rasa mcm menyemak pn ad..hahaha

    ReplyDelete
  3. mal , napa tak dapat baca hbs entry ni ?

    ReplyDelete
  4. @Einaz
    eh ape pasat eh? leh je..huhu

    ReplyDelete
  5. rasa mcm menyusahkan lah pulakkk.

    ReplyDelete
  6. thanx...entry nie sgt2 membantu...mmg x suka chat box fb skg nie...sbb tu dah lama x on chat untuk fb..

    ReplyDelete
  7. @rara pinkmafia
    nk soh Mark Zuckerberg tukar blk la, yg lama dh ok kot

    ReplyDelete
  8. @Dalila Diela
    buat org xnk chat je kn? ntah pape je..huhu

    ReplyDelete
  9. tu lah..nak chat ngan org tersyg pon ssh kan..

    ReplyDelete
  10. @Dalila Diela
    yg dulu nye lg best, dh siap buat group dh..nk tgk kwn mana yg on9 pn senang..

    ReplyDelete
  11. ha..btol2..dah wat group dah ..napela,si mark tu nak upgrade bg jd x bez plak....

    ReplyDelete
  12. senag sikit nak chat .. lau y baru tu cam hampeh ..

    ReplyDelete
  13. @Dalila Diela
    dia saje nk bg org meluat kot, leh la dia tutup FB dgn senang hati..haha

    ReplyDelete
  14. @nana fazlina
    tu ar..x best langsung..nk soh buang xleh chat tros kang nnt..hahaha

    ReplyDelete
  15. ooo...tapi xmoh chat semata2...nak chat sambil nengok profile org lain.. hehe.. tapi..nak senang..lagi suka tutup chat.. xsuka on chat..haha

    ReplyDelete
  16. membantula jugak. tp mmg ye bukak tab laen la ea? nwy, mekaseh bro ;p

    ReplyDelete
  17. yaaa, dil tak suka giler chat baruu tuu..lecehh

    ReplyDelete
  18. @beLLa
    a'ah kene bukak tab len..welcome :)

    ReplyDelete
  19. @ C.M.A @ CikMoonAdnan
    taw xpe..off chat tros,sng cte..hehe

    ReplyDelete
  20. @cik Dil
    ramai x ske..ssh nk chat..pastu dh xleh nk click kalau nk tgk profile org tu..

    ReplyDelete
  21. @beaty
    now beaty on blog yg mana satu? yg beatyjohn.com ke dua2? hehe

    ReplyDelete
  22. sy mmg jarang buka chatbox..sbb agak lembab huhu

    ReplyDelete
  23. btul2..seyisly meyampah tengok chatbox yg sekrang nie..nampak menyemak jew kt tepi tuu~

    ReplyDelete
  24. yihaaa thnx abg ekmal! sgt2 bguna :) :)

    ReplyDelete
  25. @[sutera kasih]
    mmg mls nk on pn, lg2 kalau dh join group, ble org len chat kuar la mcm2 kt situ..huhu

    ReplyDelete
  26. @ Cik.Tedy
    dia ckp chatbox baru tu sidebar, dh mcm blog la plak..haha

    ReplyDelete
  27. @lilypelangi
    kan? rindu chatbox lama

    ReplyDelete
  28. @Nana Liyana
    haha ad org pggl sy abg, segan ar,hahahaha..

    ReplyDelete
  29. @akoo
    rasenya FB xyah la nk mengcomplicatedkn lg chatbox tu..simple sudah..haha

    ReplyDelete
  30. @shida'R
    pastu fb pn dh ade virus kn skarang ni? yg org anta kt inbox tu..bek dia improve message system je, xyah chatbox tu..huhu

    ReplyDelete
  31. wah! sangat membantu drpd chatbox fb yg semakin bengong tu..
    hehe thanks dude..

    ReplyDelete
  32. betol sgt x leyh blah chatbox FB skunk

    ReplyDelete
  33. @Suria
    sama2..ni pn taw dari kwn, nk kongsi dgn kwn2 blog jgk..hehe

    ReplyDelete
  34. @Hafeesz Amran
    btol..kalau ade button uninstall pn mcm best je..haha

    ReplyDelete
  35. kenapa dgn chat box ni mal. aku tak rase pape pon. nak try ko nye solution tapi malas ar.haha

    ReplyDelete
  36. @Fira
    aku pn jarang chat kt FB, tp aku rasa mende tu mcm semak..dh amek ruang kt belah kanan skrin, yg lama punya lg best, sbb aku dh groupkn kwn2 aku..sng nk cari diorang on9 ke x,haha
    malas? ape pn x bole! :P

    ReplyDelete
  37. dah byk kali bersabar dgn fb chat..huh!

    ReplyDelete
  38. @Anyyss Shuhaimi
    bikin org tension je kn?huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...