Thursday, July 7, 2011

Photostyle: Lomo Style

Assalamualaikum




Maybe ni la 1st article yg appear on redesigned page blog aku ni. Nape aku tuka template? dh muak ar tgk template lama, buat sendiri, mmg ar x cantik. So dgn tidak mahu membuang masa + perah idea from otak ni, aku download je la template. Senang cte...done!hehe

So untuk article kalini aku nk share hasil kerja editing aku yg agak terkini la. Segan nk tunjuk, but sbgai satu usaha menjual mempromote diri sendiri la kot.

Gambar ni bkn aku yg capture, tapi ade seorang sahabat handai aku, aku tukang edit gambar je, so kalau nk photographer leh la panggil dia, nk panggil aku pn leh. Tapi x janji la hasil ok ke x, xde experience ataupun aku agak segan2,hahaha.

Untuk gambar kalini aku buat style Lomo, camera yg slalu overexposed tp kerana overexposed tu la Lomo unik.  Kwn aku dia bg idea soh buat classic style, dlm otak aku ade mende ni je, soaku buat la gambar ni jd style Lomo kerana bagi aku Lomo ni lebih stylo + timeless.  

APA KATA ANDA? :)

10 comments:

  1. i love lomography lol..!!! very2 maaaaaa :)

    ReplyDelete
  2. whitelover: cantik kn? tp ni bkn guna camera lomo..edit jd lomo je..hehe :)

    ReplyDelete
  3. cm na awak mengeditt smpai di cantik cenggini ? hehe :)

    ReplyDelete
  4. тαк кenαl мαкα тαк cнεηтα:
    byk tutorial kt internet ni, bersepah..search Lomo Style editing for Photoshop..gudluck, btw gmbr biase2 je..thanks :)

    ReplyDelete
  5. cantik2..nnt boleh edit kat sy 1 camni haha

    ReplyDelete
  6. @FaiZaH Fyn
    bole je..bayar seringgit..haha

    ReplyDelete
  7. style la pic nie. :)
    nice editing .

    ReplyDelete
  8. @adah syuhadah
    thanks a lot, nnt ad gambar lain comment lg ye? :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...