Wednesday, August 17, 2011

Wordless Wednesday #5 - Tamak Atau Berpatutan?


TAMAK atau BERPATUTAN? Be the judge





31 comments:

  1. baik aku makan ayam golek kat bazaar ramadan (=

    ReplyDelete
  2. @Bob Merley
    tp ayam golek ni famous kt KL ni, dulu bape taon lepas harga start RM10 kot...tp pe2 pn tq utk pendapat ko,hehe

    ReplyDelete
  3. addin jenis tak memilih sgt . kalau sedap berpatutan la kalau beli. tapi if nak lagii murah kadang kadang boleh je dapat murah dari tu :) cuma bezanya dari segi rasa je kot.

    p/s : membantu tak ? ahaha :D

    ReplyDelete
  4. @addin
    hehe mal dh ad jawapan, saje nk tgk jawapan kwn2..kalau rasa sedap, harga camni bole je beli..tp x selalu kn? skali skala xpe la..hehe sgt membantu, thanks :)

    ReplyDelete
  5. eleh,sebuk suh komen.meh aku komen.ayam pun dah mahal an sekarang..sekor je dah berbelas hinggit.tp kalau dah ayam tergolek ni sedap gilagila punye,20 hinggit okey2 la bg orang KAYA...bagi yg sederhana dan xmampu tu..xyah ler nak beli.ayam golek bukan sdp sgt.aym goreng lg best lah!hahaha-karangan!

    ReplyDelete
  6. @Siti Zulaika Muhamad
    hahaha mmg karangan, ala beli ni skali skala je..tp lalu kt kedai ni hari2 line panjang..hehe :)

    ReplyDelete
  7. aduss. bukak page nie tgh2 ari cani plak. memang....slurpp! haha.
    btw, rasenye mcm yg dh d nyatekn d atas skali skale blh la. asalkn mkn bg abes x membazir. ok je bg org yg bkemampuan. jgn d sbbkn ayam yg slurppp nie barang2 laen yg lg penting x dpt beli sudahlaa. hehe ^^v

    ReplyDelete
  8. ayam golek kat Ipoh mahal rm19, kat sini rm13 dah dapat. err.. kalau sekali sekala tak salah. :)

    ReplyDelete
  9. nie pendapat saya lah. saya xpernah mkn kt sini, so sy bg pendapat secara umum.

    hg tersebut sangat berpatutan sekiranya ia betul2 memberi kepuasan kepada pelanggannya.

    sebagai contoh, kasut bola jenama adidas lagi mahal berbanding kasut bola yang sama berjenama bata.

    klu benda tak elok, bg free pun belum tentu orang nak ambil. :)

    ReplyDelete
  10. Kalo ayam golek tu besar paha satu-satu memang agak berpatutan lah kan.
    Depends on the size and maybe taste lah.
    Tapi seriously, aku tak pernah jumpa lagi ayam golek harga RM20.00.
    Kat Kelantan around belas belas ringgit je.
    Hehe.

    ReplyDelete
  11. nape mahal sgt?kalau camni,baik buat sendiri. :)

    ReplyDelete
  12. @nsmloveat
    hehe tu ar skali skala bole la beli kn...time hari biase xnk lak beli, time puasa blumba2 org nk beli..haha

    ReplyDelete
  13. @hanaahmad
    plg busuk yg aku nmpk kt kl ni RM15...yg dlm gmbr ni RM20..tu ar..slmt mmg sedap, tu ramai dtg beli..huhu

    ReplyDelete
  14. @izfanora
    pendapat yg bernas, hehe. mmg la, mcm kt beli ape2 pn la, kalau mahal tp berkualiti, dlm isu ni sedap, org x kesah pn nk kuar duit lebih kn?hehe

    ReplyDelete
  15. @Judiene
    skarang ko dh jumpe kn yg RM20? haha..kt KL ni kos maybe tinggi, ayam golek plg murah RM15..

    ReplyDelete
  16. @Anyyss Shuhaimi
    ni antara ayam golek KL yg femes ar, sedap..tp xtaw la nape mahal sgt, org tertanya2 gak tp ttp beli sbb sedap..huhu

    ReplyDelete
  17. haha berpatutan la sbb harga ayam dah naik!!!
    biasa la time pose la bubuh harga melonjak....dah tak kesah kuar duit dah perut lapooo hahaha tapi bila dah abis raya baru ingat balik duit.....

    ReplyDelete
  18. Golek sendiri je ayam tu.. Puas hati.. hihi.. ;p

    ReplyDelete
  19. lebih baik berpatutan dr tamak..sebab walau mahal mana pon janji ia berkualiti dan sedap..

    ReplyDelete
  20. @ LinE PuTih LiNe HiTaM
    koyak poket kalau hari2..haha

    ReplyDelete
  21. @ ツ Bieaz ツ
    bkn time lepas raya, tiap2 kali pas abes duit mesti pk blk nape la aku x simpan duit tu..haha

    ReplyDelete
  22. @♥♥ arabella ♥♥
    hahaha ayam mas, ni ayam emas kot..haha

    ReplyDelete
  23. @ dzafira
    golek2 dgn bdn sendiri bergolek kn?haha

    ReplyDelete
  24. @~Nana 귀여운~
    kira harga ayam ni berpatutan la kn? sbb harga ayam pn dh naik..ayam ni pn sedap semacam,haha

    ReplyDelete
  25. rase2 nyer ok jer..sbb skrg sume dlm range 2..tp skali2 blh la kn jgn ari2..hehe

    ReplyDelete
  26. @Aizawa gurl
    kan? lebih kurang je harga, tp ni special sbb dh jd RM20...yg RM18 punye dh biase nmpk..hehe

    ReplyDelete
  27. @laskar pelangi
    tu ar..tp slmt sedap..tu je..hehe

    ReplyDelete
  28. ish... kalau sekali sekala boleh la kot..sedap sgt ke ayam bergolek2 diorg ni sampai rm20?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...