Sunday, July 17, 2011

Malaysia, Liverpool dan Safee Sali?

copyright ekmalphoto 2011


Assalamualaikum semua! :)

X abes2 dgn bola kn? well kan sukan bolasepak Malaysia buat masa ni dh keluar dari zaman kegelapan, tgh bersinar buat masa ni, so aku sebagai rakyat yg bangga mesti la nk story pasal bola Malaysia ni.

Malaysia, Liverpool dan Safee Sali, kenapa ad nama Safee Sali kt tajuk aku ni? sbb bagi aku la, dia la pemangkin kpd perubahan utk bola Malaysia ni. Aku blk2 dri stadium je, parents aku ckp kt aku, "Safee Sali main bola mcm arwah Mokthar". Korang bygkan la, parents aku pn dh tgk bola Malaysia skarang ni, Safee Sali dh buat diorang terkenang kt arwah Mokhtar.  Safee main secara bijak, dpt baca permainan dgn baik dan seterusnya dpt buat hantaran yg tepat.

Disebalik perlawanan Malaysia vs Liverpool smlm (Sabtu), ak dpt analisis pasukan Malaysia ni sgt lemah di bahagian pertahanan dgn hantaran yg kurg tepat. Byk faktor kot yg menyumbang kpd kelemahan ni seperti mungkin terlalu hormat sgt kt pemain Eropah or maybe sbb fizikal kt yg kecil.  Mungkin selepas ni Coach Rajagobal akan menjalankn lbh byk latihan hantaran style Tiki-Taka (style Barca) utk menutup kelemahan hantaran pemain Malaysia.

Btw congrats utk pasukan Malaysia dan rakyat Malaysia yg menyokong Malaysia smlm!

p/s: pasni Chelsea lak, goodluck!



10 comments:

  1. serious bangga dgn malaysia!!tp syg knp ade org malaysia pegi sokong org luar..

    ReplyDelete
  2. @FaiZaH Fyn
    biase la tu..liverpool bru 1st time dtg, pastu fanbase diorang kt Malaysia ni leh thn besar la..tp kalau semua sokong Msia kn best, biar Liverpool tu rase kecik skit..hehe

    ReplyDelete
  3. pape pon, Malaysia terbaek la..=)

    ReplyDelete
  4. Malaysia ni terlalu takut dengan orang luar kot? apa2pun dah ckup hebat la Malaysia masa main dengan liverpool tu. aku kagum. at least tak kosong ye dok. :)

    ReplyDelete
  5. @ninieallysha
    ok la dari dulu kn? dulu org msia sendiri x ske nk tgk bola msia..now dh berubah la skit, ok la..hehe

    ReplyDelete
  6. @hanaahmad
    kalau kosong kene maki lagi..tu ade score tu, byk lak tu..3 gol tu kire ok la..bocor gak ego omputih tu,haha

    ReplyDelete
  7. ha'ah...btol2..skrg rmai da sokong malaysia...semangat sket nak tgk...all the best to malaysia...harap dapat imporve lagi...hee

    ReplyDelete
  8. @ninieallysha
    tu ar..semangat skit, tgk ramai je yg pki jersi msia..try tgk 5 thn lepas, mcm kurang je kn?haha

    ReplyDelete
  9. mesti la...jaoh bezanye dgn skrg...a lot of improvement...hehe...kurang sokongan sebab awk pon tak sokong malaysia...hehe..=P

    ReplyDelete
  10. @ninieallysha
    sokong kot, slalu je tgk..tp biase la, kutuk pn kuat jgk la..hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...