Wednesday, December 29, 2010

Malaysian Typing Speed Test - how fast are you?




Something yang cukup biasa kedengaran di telinga pelajar Diploma Pengurusan dan Teknologi Pejabat, UiTM. Keyboarding adalah satu skill yang semua pelajar jurusan ni perlu pelajari dan mahiri.

Keyboarding jgk adalah mata pelajaran yg sgt aku minati sbb ade speed typing, menaip sepantas yg mungkin di dalam tempoh yg diberi. Kelajuan ada dalam darah daging aku, bak kata omputih aku ni "speed demon" la, gemarkan kelajuan kerana adrenaline rush yg ada di dalam setiap xtvt yg menumpukan kelajuan.

Kt sini aku nk highlight website Speedtest 10 Fast Fingers.Untuk permulaan,korang boleh la mencuba speed typing di dalam Bahasa Malaysia. Selamat mencuba :)

Di bawah ini adalah contoh result yg akan anda dapat selepas mencuba speed typing tersebut:

UPDATED

72 perkataan

Speed test





73 perkataan

Speedtest



p/s:daripada kt merempit kt jalanan, better kt merempit keyboarding kan? :)

17 comments:

  1. woot! woot!
    bangga jap !
    NAK TRY JUGAKK!!

    and p/s: aku nk reblog psal ni!!
    nggee =D

    ReplyDelete
  2. wahhhhhhh laju gila..
    kita paling laju pon 65

    ReplyDelete
  3. missaverage: a'ah..diploma & degree, same fakulti :)

    ReplyDelete
  4. chika: try la..nnt aku check blog post ko..hehehe :)

    ReplyDelete
  5. rossoneri: ni skali je dpt 70..slalu 67-69 camtu..kene panaskn tgn baru leh laju, byk kali gak try nih..hoho

    ReplyDelete
  6. salam.. kt sekolah dulu.. subjek komputer.. pun ade test kepantasan camni.. tp akak byk tipu jek hahahaha janji laju..

    SALAM dik jemput ke blog undi bby akak..
    http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html
    tq

    ReplyDelete
  7. salam
    wahh zaman sekolah pn dh ade eh?hehe
    ok nnt sy undi..nnt follow mollow la ye?hehe :)

    ReplyDelete
  8. Ohhh, hi budak OM, saya junior awak :)

    ReplyDelete
  9. azi: ohh ok..hi junior :)
    btw sy dh add kt fb :)

    ReplyDelete
  10. missaverage: lom abes degree lg la..hehehe
    u student office mgmt jgk eh?

    ReplyDelete
  11. degree dia cmne?
    subjek ape je yang amek?

    i student politeknik.
    diploma je lah.

    ReplyDelete
  12. ohhh dh keje ey?
    degree ade 4 kos..lain2 la..
    huhu

    ReplyDelete
  13. yup.
    tapi blaja poli memang lain dengan uitm kot.

    ReplyDelete
  14. missaverage: poli punye secretarial science kan? lg tinggi dari yg uitm punye sbb dulu kos uitm pn SS gak, tuka jd OM

    ReplyDelete
  15. Love Speed keyboarding? then follow this link & join :)

    http://ikhmalyusoff.blogspot.com/p/speed-demons-dungeon.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...