Tuesday, December 7, 2010

which side are you?

1st Argument: Nike vs Adidas

Kt luar sane tu maybe ade byk lg brand sukan yg ok contohnya mcm Puma, Reebok, Asics & New Balance, tp semua brand tu x dpt fight dua brand ni. Kenape? sbb dua2 brand ni adalah heavyweight dlm dunia brand barangan sukan ni.

Kalau la tanye aku pilih yg mane, sure aku pilih Nike. Aku ade 3 pasang Nike & 2 Adidas. Mcm same byk je kan? tp aku pilih Nike sbb bentuk tapak kaki aku yg lebar di bahagian depan, org Malaysia ckp tu kaki type B. Lebih fit untuk kaki aku berbanding Adidas yg lebih sesuai untuk org berkaki type A. Kenape aku still beli Adidas? coz aku ske tgk footballer yg pki Adidas, tu la terpengaruh skit,hahaha (minat Adizero,huhu)

Tp asalkn kasut yg korang beli tu selesa dh memadai, brand Power pn ok what? bkn brand Malaysia maaa, aku penah tgk Korean ramai pki Power. Established kot brand ni, seriously American pn kenal brand Power. Lastly kaki ni kene jaga skit, sbb semua saraf tertumpu kt bahagian tapak kaki. :)


2nd Argument: Canon vs Nikon

Dua2 brand Jepun. Tp ni pendapat aku la, Nikon more popular than Canon and diorang lebih established dari Canon. Nikon start biz taon 10's camtu, Nikon lak 30's. Tp Canon punye compact camera lg femes dri Nikon punye.

Kenape aku x letak Fuji vs Olympus atau Sony vs Panasonic wlupn tu semua brand Jepun gak? Sbb Canon & Nikon ni tgh hot dipasaran, leh survey la kt tmpt org ramai bkumpul, korang akan jumpe dua brand ni je yg bdk2 akan bwk merayau2.

Klau korang nk beli DSLR terutama utk bdk2 baru mcm aku ni, korang sure akan ade prob ni, nk beli Canon ke Nikon? kalau korang tanye org kedai tu pn dia akan ade prob tu, hahaha. Well aku pilih Canon la, coz aku ske barang Jepun (and lately Korean). Shhh, bkn Nikon pn Jepun ke? tlupe lak nk ckp, aku tgk body DSLR tu, Canon still Made in Japan and Nikon tu lak tulis Made in Thailand. Nk wat camne? better beli brg yg kt rase secured kn?hohoho.

Ape2 pn brand yg korg beli, tu semua ok if reti gune. X reti bole blaja kn? jgn jd poser dah la(hate poser since 2003,hahaha). Jgn beli mahal2 tp minat xde & kejap je korg gune, rugi. Nmpk sgt ikot trend. Same2 lah kt renungkn.....

3rd & Last Arguement: Bertudung vs Freehair


Asyik argue brand je kan? sure korang bosan. Utk last ni kt bincang lak pasal orang, more specific kaum hawa la. Arguement ni sesuai utk kedua2 jantina, bole la kt bincangkn ye?

Kalau la org tanye aku, ak prefer kt girl yg freehair or bertudung, aku lg prefer yg bertudung. Mengapakah? selain nmpk sopan & ayu, nk bwk umah tunjuk mak pn mak sejuk je. Tp statement aku ni x ckp lak yg freehair tu x baik, ramai je yg freehair baik yg aku penah kenal, just beza tudung je. So yg penting hati, coz baru2 ni aku penah tnmpk gambar minah tudung tp baju sexy, pe cher kak? jgn la camtu, rosak imej Islam woooo. Klau nk sexy, xyah pki tudung ok? senang cher. Yg bertudung pn x semua ok, tp mcm yg aku ckp td la, yg penting hati. Klau hati busuk semua out la.

Aku pn x ckp aku baik hati ke ape, just ajak bincang2 je. Ajak argue utk mendapatkn respons, mane la taw ade hati yg tergerak untuk berubah pasni. Lebih molek, berubah sempena Maal Hijrah ni, ayat ni aku tuju utk aku jgk.

Dh abes argue ni, korang di pihak yg mane? think about it :)


7 comments:

  1. hana: ala kalau cumel Sony ar
    cantek woo

    ReplyDelete
  2. hahaha.nak menang gak tuh.pic nikon ag kemas.

    ReplyDelete
  3. kalau hana nk beli nnt, kalau ade duit terlebih skit la..tgk Sony NEX dgn Panasonic Lumix GF
    cantek..lg kecik dri dslr :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...