Thursday, December 30, 2010

We Are The Champion!


photo courtesy of Gettyimages.com


Congratulation from Rio Ferdinand on Twitter

Firstly aku nk congrats Harimau Malaya di atas kejayaan merangkul AFF Cup utk buat pertama kalinya dalam sejarah Malaysia. Kemenangan agregat 4-2 sudah ramai membuatkn rakyat Malaysia bangga dengan pasukan kebangsaan mereka. Sure ramai yg congrats Harimau Malaya di dalam pelbagai post & cara kan? so aku wat style yg camni je la, just check it out! :)

The Goalkeeper


Khairul Fahmi: muda + terbukti bakatnya di padang, boleh pergi jauh dan berkembang utk menjadi penjaga gawang yg lebih hebat.
Markus: mungkin ni bukan luck dia coz makin tua goalkeeper slalunya makin hebat, tp dh memualkan sebilangan pihak, majoriti supporter Malaysia dgn sikap keanak-anakannya.
Winner: Khairul Fahmi
Winning point: AFF Suzuki Cup Champion + Stylo (hahaha)

The Striker


Safee Sali: striker yg dh lame ak tgk yg mempunyai tandukan yg berbisa + finishing yg slalunya tidak mengecewakan
C.Gonzales: fizikal yg besar + tendangan yg kencang, acap kali aku samakan dia dgn Cuauhtemoc Blanco kerana dia berbdn besar + tua (haha)
Winner: Safee Sali
Winning point: AFF Suzuki Cup Champion + Golden Boot Winner + Home grown player (aku sgt berbangga!)

Pemain-Pemain Lain

Antara pemain tumpuan lain Harimau Malaya (pada pandangan aku la) pada kali ni ialah Mohamad Muslim Ahmad (tinggi + rajin), Norshahrul Idlan (skillfull + moral tinggi) & Kuna (pantas+licik). Congrats & well done utk mereka.



p/s: thanks jgk utk Ultras Malaya & semua penyokong Malaysia di seluruh pelusuk dunia!




8 comments:

  1. sangat setuju ! wwee ~ bangga Malaysia menang :)

    ReplyDelete
  2. yeayyy kt menang ! bangga ni. :D

    ReplyDelete
  3. Amoi: player malaysia pn berkualiti kot :)

    Azi: dh menang dpt cuti, slmt tgh cuti sem..kalau x dh melompat2 dpt cuti..haha

    ReplyDelete
  4. shida: tgk kan diorang main? better la dari taon2 lepas..hehe :)

    mimiey: yeahhh!! pemain tempatan + coach tempatan = kejayaan..hehe :)

    ReplyDelete
  5. apapon... malaysia sudah juara!! haha... malaysia hebat!!!

    ReplyDelete
  6. rizwan's sweetheart: ape2 pn esok public holiday!haha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...