Tuesday, January 25, 2011

I LOVE KL Issue No.1: Paint My Love



Salam
Ni 1st issue utk segmen I LOVE KL. Untuk 1st issue ni aku fly ke area Central Market and lebih spesifik aku landing kt Putra LRT Stesen Pasar Seni.

PAINT MY LOVE?
ni entry jiwang2 abdul karatz ke? ohh tidak. Entry ni berkaitan dgn graffiti yg femes kt wall drain system bersebelahan stesen LRT ni.

Untuk pengetahuan korang, graffiti2 kt wall ni dh jadi legal dgn penganjuran KUL Sign Festival, thanks kepada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur yg byk support youth kt negeri ni. Pada pendapat aku la, graffiti ni satu seni. Korang ingat senang ke nk buat mende ni? spray caps kene customize, tgn xleh ade penyakit Parkinson & yg plg penting kene ade jiwa seni.

Dengan kehadiran graffiti ni, Central Market ni dh jadi mcm Brooklyn kt New York, tp dari segi seni graffiti la, bkn dari sudut negatif. By the way, dari pengalaman aku, bdk2 yg byk "bombing" graffiti kt sini adalah dari The Super Sunday, korang leh checkout diorang punye kedai kt Stesen Monorel Bukit Bintang. Lagi satu crew yg aku kenal la, Phobiaklik, diorang jgk ade kedai kt Sungei Wang Plaza, kt Rooftop.




p/s: please support your local artist :)


21 comments:

  1. cool. suka la tengok graffiti. bikin jadi setanding NYC and Philly :)

    ReplyDelete
  2. Bob Merley: org Msia pn makin power, graffiti 3D pn slambe adap je..haha

    ReplyDelete
  3. Love this ekmal..nice graffiti

    ReplyDelete
  4. peh...cool gila weh.coool
    rindu pula zaman dulu2.rajin tgk budak2
    lukis ni kat dinding.skate bagai.
    nampak cool.huhu

    ReplyDelete
  5. woww..sgt cool...hahah..
    grafiti its not vandalisme..ngahahah..

    ReplyDelete
  6. cantek.! ^___^ suke tgk grafiti..
    tp ramai yg xpndai m'hargai seni neh..

    ReplyDelete
  7. beaty said: yup i love it too..great way to fill up the empty spaces :)

    ReplyDelete
  8. syafiQakarim: time tu zaman mcm2 culture, punk la, skinhead la..mcm2 bdk time tu..
    tp aku penah la join conteng2 dinding ni, time tu zaman skola..ape yg nmpk cool join je la, hahaha

    ReplyDelete
  9. zee ong: yuppp its not vandalisme..it's a wonderful art ;)

    ReplyDelete
  10. As Yusra: mmg sgt cantek, nmpk hidup lak tu..
    siap ade yg 3D..nmpk real :)

    ReplyDelete
  11. mal,2 of my fwens made dis graff (:

    ReplyDelete
  12. my schoolmates.bdk tpg.kt tpg ney pon dwg de wt gak.haha

    ReplyDelete
  13. hana: yg terer graffiti bdk2 utara dgn selatan je kt msia ni..siyes...hehe

    ReplyDelete
  14. ak sentiasa berbangga dgn graffiti ni wlpn ad member y ckp 'buat semak je' =.=' mls nk berdebat ngn org cmtu. huhuhu

    ReplyDelete
  15. Khairul Atikah @ Cik Yuki: daripada dinding longkang tu kotor dan hitam baik ade graffiti tu kan? diorang jeles kot..susah nk buat graffiti ni..try tulisan khat pn tgn dh terketar2..haha

    ReplyDelete
  16. semartnye!!
    aah cik ana pon sokong..
    drpd terbiar kotor dinding tu,baik gak ade hasil seni mcm gini..cayalah!!!

    recent post : |korek biji mata???|

    ReplyDelete
  17. anamizu: kan? mari kt support mende2 camni..hohoho..

    ReplyDelete
  18. Kat jepun pon macam matap gak graffiti diorg. Skrang dunia dah accept graffiti sebagai satu seni. Peace :)

    ReplyDelete
  19. Bob Merley: kt slalu kene peace, one world..one heart..hehe

    ReplyDelete
  20. nice, keep on writing I LOVE KL posts :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...