Saturday, January 22, 2011

The Naluri Sukma Brotherhood


Salam
The Naluri Sukma Brotherhood? apekah? Robin Hood ke?..xde la..tu nickname aku dan bdk2 umah sewa aku kt Puncak Alam.

Mengapa Naluri Sukma? sbb kitorang tggal kt Lorong Naluri Sukma, lagi satu si Hazwan Hairul ade bg nickname kt dia sendiri, dia ckp dia Wan Naruo (Naruo tu nickname dia gak) Naluri Sukma. Mcm2 kan?

Pe2 pn kitorang mmg rapat mcm adik-beradik, tu sbb brani letak word "brotherhood". Kitorang slalu bergerak bersama-sama, kalau g mkn pn kalau bole semua skali kene pergi.

Kt entri ni aku ade attach gambar yg aku edit. Mcm biase aku xde dlm gambar, tp aku dh biase xde dlm gambar (dlm gambar kelas sek men pn aku slalu xde, tp tu special kes,haha).

Untuk gambar ni, kitorang dh ade mcm2 biro, kitorang bukanlah organisasi tp biro ni diberi mengikut skill individu kt umah ni. Meh aku explain satu2..check it out!


Azhimm & Faizal: Biro Finance & Event
- Yg jaga finance kt umah ni bkn diorang, tp si Epul..camne diorang dpt biro ni? sbb diorang hari2 "bermain" dgn duit, tp di alam maya. Diorang ske main poker, tu aku letak diorang kt biro nih..hahaha

Azrul: Biro Sukan
- Azrul a.k.a The Volcano, terang2 dia dpt biro ni sbb dia la yg plg aktif bersukan, terutama dlm sukan futsal. Btw nk wish ko gudluck utk tournament Futsal Kingz esok. (Ahad, 23 Jan 20012011)

Wan: Biro Pelancongan
- Well dia ni slalu melancong, xtaw la pergi mane la kan sbb dia slalu ilang tanpa dikesan, tgk2 dh ade jaoh dari umah. Kelebihan dia? tahan maki..dia ni kalau xde aku rase awal2 aku dh quit degree, dia ni la tmpt melepaskan tension aku (aku x buli dia k?hahaha :P)

Hazwan: Resident DJ & MC
- Skali baca dia mcm dj & mc kt kelab kan? tp dia la yg meriahkn umah kitorang tu, dia ni pandai berlakon (Azrul pn pandai berlakon gak). Kalau dia ni xde rumah tu kurang bising la (kalau dia xde still bising),haha.

Harizan: Biro Pengangkutan
- Dia ade kete & dia taw selok belok jalan kt Kuala Lumpur & Selangor, alhamdulillah stakat ni x penah sesat lg. Dia gak mcm P.A. System kt umah ni la, dgn gitar elektrik dia tu, amp + gadget2 yg kdg2 bikin noise yg bole thn best gak la (ske DL4 baru ko tu).

Saiful: Biro Multimedia
- Blogger Boy umah ni. Hobi dia snap gambar + edit. Punya style edit yg tersendiri. Keep it up.

Aswad : Biro Telekomunikasi (TIADA DLM GAMBAR)
- Xtaw nk letak dia kt biro ape, so aku letak la kt biro telekomunikasi sbb dia slalu melekat dgn HP dia( skarang ni Wan lg melekat dgn HP tp dia xleh challenge Aswad). Seorang yg rapat dgn aku & slalu berkongsi idea dgn aku.

Aku: Family Photographer + Jack of All Trade (TIADA DLM GAMBAR)
- Aku selesa menjadi photographer keluarga, bdk2 ni pn aku dh anggap mcm keluarga aku. Aku senang rapat dgn org, kalau bole aku nk kenal semua orang. Jgn la anggap aku sombong ke ape, aku ok je..try tanye yg dh kenal dgn aku :)
- Aku rase (rase la), aku leh buat multi-tasking, kalau salah tegur la aku, mane la taw aku perasan...hahaha


p/s: slmt berkenalan semua :)



7 comments:

  1. wah. masing masing da ade biro. hehe.

    ReplyDelete
  2. entri yg sgt besh.hehe.mal,2011 la,2001 kte skola ag :D

    ReplyDelete
  3. heee.u've got talented in taking pix.kip it up!haa,hana de knl ngn kwn my bro.he is from indonesia n die sgt minat ngn fotografi ney just like u.die edit mmg real n gempakla.nk kenal x?

    ReplyDelete
  4. hana: bole je..bagi la link facebook ke ape..hehe

    ReplyDelete
  5. name die fabian.try search kt fb k.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...